agenda

Repeties:

Wekelijks op dinsdag-avond van 20.00u - 22.00u

Sponsoren

Hier kan uw naam ook staan

info

manager@prettetters.nl

Het Carnaval in Amersfoort en omstreken is zeer succesvol verlopen voor Feestkapel de PretTetters. Op vrijdagmorgen de traditionele scholenrondgang, dit keer met Prins Tunis XLI van de Carnavalleien met zijn gevolg. De kapel, meest PretTetters, waren dankbaar aangevuld met leden van Societe A Musicale de Neuzenvreugde. Ook het repertoire was een duidelijk mix van beide kapellen. Ook gaat onze dank uit  naar de assistentie van Lisa, welke uit New-Zeeland over was en de grondbeginselen van carnaval wilde leren. Als eerste gestart op school de Marke in Vathorst en daarna naar De Drieslag in Schothorst. Hier werden we super ontvangen en beloond. Een onverwacht optreden om school de Kameleon in Zielhorst was een leuke aanvulling op ons ochtend programma. Daarna stond ons de St Jozefschool in Hooglanderveen te wachten. Hier was een overgrote menigte van kinderen die stonden te trappelen voor de start van de optocht door Hooglanderveen die eindigde bij de Hoiberg in het centrum. Kapel NeuzenPret zorgde voor de nodige vertier. Na de sleuteloverdracht aan Prins Ron de eerste, was de start van het Carnaval een feit.

Zaterdagavond een geweldig optreden in Superfun, residentie van Prins Tunis XLI van de Carnavalleien. Ook hier weer een afwisselend programma met Neuzenvreugde en bij de grande finale aan het eind, ging het dak eraf.

Zondag de optocht in Hoogland, de grootste optocht boven de rivieren. Van begin tot eind ëën groot feest. Natuurlijk ook hier weer een samenspel met Neuzenvreugde op de Zevenhuizenstraat en aan het eind het Hooglanderveens-Volkslied met de Turfstampers. En dit in Hoogland!

Een vol programma en de lippen beginnen al aardig aan het eind te komen, zo ook de vingers van de slagwerkers. Maandagavond nog de Leutbroeken in Hoevelaken en de Stadssleutel teruggave in het gemeentehuis.

Daarna vrijdag naar België, met een select gezelschap van Carnavalsverenigingen uit de regio